Sesli Komut Türkçe İngilizce Fransa Almanya

Gebeliğin ( Hamilelik ) 31. Haftası

Hamilelik sürecinin 7. ayında yer alan gebeliğin 31. haftasında bebek hiç olmadığı kadar aktifken anne adayları kendini yorgun hissedebilir. Bebeğin doğum sonrasındaki yaşamı için gerekli olan emme ve solunum hareketleri gelişmeye devam eder. Aynı zamanda anne adayı bebeğin uyku ve uyanıklık zamanlarını net bir şekilde fark edebilir.

Gebeliğin 31. Haftasında Anne Adayı Neler Yaşar?

Gebeliğin 31. haftasında rahim şimdiye kadar en geniş seviyesine ulaştığı için mesaneye baskı yapar. Bu durum anne adayının sık aralıklarla idrara çıkma ihtiyacı hissetmesine yol açar. Öksürme hapşırma gibi durumlarda idrar kaçırabilir. Bebeğin ağırlığı ve kilo alımının etkisiyle bazı annelerin pelvik taban kasları zayıflayabilir.

Doğuma kendine hazırlayan anne vücudunda doğum öncesinde ya da sonrasında kolostrum olarak tanımlanan krema benzeri süt salgılanabilir. Karın çevresinde genişleme devam ettiği için ciltte anneyi zorlayan çatlaklar büyüyebilir. Kalın bağırsak işlevleri yavaşladığı için kabızlık ve karın ağrısı meydana gelebilir.

Hamilelik süreci devam ettikçe bağ dokularda meydana gelen ağrılar ve vajinal nedenler kasık ağrısına yol açabilir. Bebeğin vücut gelişimi devam ettiği için anne adayı bu hafta da dengeli ve sağlıklı beslenmeye özen göstermelidir. Doktor aksi bir durum belirtmediği sürece cinsel yaşamın kısıtlanmasına gerek yoktur. Yalnızca ilişki sırasında korunmaya dikkat edilmelidir.

Gebeliğin 31. Haftasında Braxton Hicks Kasılmaları

Genellikle hamilelik sürecinin ikinci yarısında yaşanmaya başlayan düzensiz kasılmalar Braxton Hicks kasılmaları olarak tanımlanır. Ortalama 30 saniye süren bu durum seyrek gerçekleşir ve anneye acı vermez. 1 saatte 4’ten fazla kasılma yaşanması erken doğum belirtisi olabilir.

Gebeliğin 31. Haftasında Bebek Gelişimi Nasıldır?

Gebeliğin 31. haftasında ağırlığı 1500 grama yaklaşan bebeğin boyu 43 cm civarındadır. Gelişimiyle ilgili diğer durumlar;

  • Gövde ve baş büyüklüğü daha orantılı hale gelen bebeğin yüz hatları netleşir ve minik bir insan görüntüsüne sahiptir.
  • Lanugo olarak tanımlanan cilt yüzeyindeki ince tüyler kaybolurken Verniks Kazeoza tabakası yavaş yavaş kalınlaşır.
  • Bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısı arttığı için bebeğin hareket alanı genişler, tekmeleme ve pedal çevirme gibi hareketleri daha rahat yapar.
  • Anne bebeğinin hareketlerini 1 saatte yaklaşık 10 kez hissedebilir. Her bebeğin kişiliği, genetik yapısı ve biyolojisi birbirinden farklı olduğu için hareket sıklığı değişiklik gösterebilir.
  • Beyin dalgalarındaki gelişim arttığı için dış seslere ve ani ışıklara karşı irkilme hareketi göstererek tepki verebilir.

Yukarıdakilere ek olarak üreme sisteminin gelişmeye devam ettiği bu haftada bebek kız ise genital organ son şeklini almaya başlar. Erkeklerde ise böbreklerin tanındaki testisler ayrılarak yavaş yavaş yerine geçer.

Gebeliğin 31. Haftasında Bebeğin Pozisyonu Nasıldır?

Gebeliğin 31. haftasında anne karnındaki bebek cenin pozisyonundadır. Yani bacaklarını göğsüne çekmiş durumdadır. Doğum yaklaştıkça baş aşağıya doğru pozisyonunu değiştir

Op.Dr.Ceylan İlhan
Kadın Hastalıkları Doğum Ve Tüp Bebek Uzmanı

Blog
Konya Kızlık Zarı Dikimi
Kırşehir Kızlık Zarı Dikimi
Bolu Kızlık Zarı Dikimi
Vajinal Tampon Nedir? Nasıl Kullanılır?
Gebeliğin ( Hamilelik ) 38. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 30. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 39. Haftası
Gebeliğin( Hamilelik ) 37. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 36. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 35. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 33. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 34. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 32. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 31. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 40. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 29. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 28. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 27. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 26. Haftası
Gebeliğin ( Hamilelik ) 25. Haftası
Hızlı iletişim
İletişim Bilgileri
facebook İnstagram Youtube